tapahtumat


 asuntomessutalo2

Kouvolan Asuntomessujen hyödyntäminen yritysten toiminnassa

Tule mukaan työryhmään

Helmikuussa järjestettyyn Asuntomessujen yritystyöpaja -palaveriin Kino-Kouvossa osallistui kuutisenkymmentä yritystä miettimään, miten kouvolalaiset yritykset voivat tulevia asuntomessuja hyödyntää ja miten voimme luoda toimivan verkoston palvelujen ja tuotteiden tarjoamiseksi.

Näistä yrityksistä on nyt muodostettu 7 eri työryhmää yrityksen edustaman toimialan tai sijainnin mukaan. Yritysten edustajat kokoontuvat toukokuussa ensimmäiseen palaveriin miettimään ja ideoimaan käytännön toimintatapoja. Mukaan toivotetaan tervetulleeksi kaikki kiinnostuneet yritykset, vaikkei Kino-Kouvon tapaamisessa olisikaan ollut mukana. Voit myös osallistua useamman ryhmän toimintaan.

Työryhmien ensimmäisen tapaamisen vetäjinä on yhteistyötä koordinoivien kauppakamarin, Kinnon tai Yrittäjien edustajia. Tavoite on kuitenkin, että työryhmät lähtevät ideoimaan ja toimimaan omien erikoisalojensa asiantuntijoina ryhmävetoisesti ja valitsevat ensimmäisessä tapaamisessa ryhmän koollekutsujan.

Miksi pitää toimia jo nyt?

Kouvolassa 2019 järjestettävät Asuntomessut tuovat kaupunkiin jopa 100 000 messukävijää. Kävijävirroista voivat hyötyä yritykset eri toimialoilla koko alueella jo rakennusvaiheessa. Tärkeää olisi myös saada messukävijät jalkautumaan vierailunsa aikana laajemmaltikin ja käyttämään alueen yrittäjien tarjontaa. Messuvieraat käyttävät messualueella keskimäärin 4-5 milj. euroa ja paikkakunnalla 4-4,5 milj. euroa. Asuntomessuilla Vantaalla 2015 kävi 138 756 messuvierasta.

Nyt kannattaa tulla mukaan!

TYÖRYHMIEN KOKOONTUMISET

Paikka: Kouvola Innovation, Paraatikenttä 4, Kasarminmäki, Kouvola

MA 22.5. klo 9.00 KESKUSTA-, TAPAHTUMA- ja TAAJAMA-ALUEET -työryhmät
Keskusta-työryhmä: Kouvolan keskustassa toimivat yritykset
Tapahtuma-työryhmä: urheiluseurat, teatteri, tanssi, harrastustoimijat ja muu esittävä taide, joka voi järjestää esityksiä tapahtuma-aikana.
Taajama-alueiden työryhmä: Yrittäjäjärjestöt, Kymenlaakson kylät, maaseutuyrittäjät

MA 22.5. klo 14.00 TEKNISET- ja TUKIPALVELUT -työryhmät
Tekniset -työryhmä:
Rakentaminen, jätehuolto, sähkö, LVI, turvallisuuspalvelut, kuituverkot jne.
Tukipalvelut-työryhmä: pankit, mainostoimistot, kiinteistöala, media, muut palveluyritykset

TI 23.5. klo 9.00 SISUSTUS-työryhmä
Sisustus-työryhmä: Sisustusalan yritykset, jotka haluavat tarjota palveluja tai tuotteita Asuntomessualueen rakentajille tai myymälässään asuntomessukävijöille.


Tiedustelut: Marja-Leena Joukainen, Kouvolan seudun kauppakamariosaston varapj., ml.joukainen@tulosmarkat.fi, 0400 650 464
Kirsi Juura, Kouvolan seudun kauppakamariosasto: kirsi.juura@kymichamber.fi, 040 591 3339