Minun kauppakamaripolkuni

Timo Nisula, lakritsitehtailija, Kouvolan Lakritsi


”Liityin Helsingin seudun kauppakamariin varmaan kymmenisen vuotta sitten. Mulla toimi Espoosta käsin pähkinöiden ja kuivahedelmien maahantuontiyritys eikä silloin ollut mitään siteitä Kymenlaaksoon, niin liityin sitten tietysi pääkaupunkiseudun kamariin. Edelleenkin käyn myös siellä tilaisuuksissa.

Kymenlaakson kauppakamarin jäseneksi tulin 4-5 vuotta sitten, kun olin ostanut Kouvolan Lakritsin. Silloin oli paljon muutakin aktiviteettia, pistettiin pystyyn muun muassa Work Pilots -työnhaun mobiilisovellus.

Kun on mielipiteitä eikä osaa kieltäytyä, joutuu tai pääsee sitten moninaisiin hommiin. Kauppakamarissa olen ollut ainakin kauppakamariosaston hallituksessa, Rytminmuutos- seminaarin puhujana ja Valiokuntavalkeiden juontajana.

Ihan tärkein syy liittyä oli se, kun en asu Kymenlaaksossa, niin kauppakamari oli hyvä tapa päästä tutustumaan ihmisiin. Tykkään siitä, kun kauppakamarissa on laidasta laitaan erilaisia ja eri tyyppisten yritysten ihmisiä. Siinä jopa itsekin oppii joskus jotakin.

Sekin on hyvä, että kauppakamarissa ei ole määritelty, minkälainen jäsenen pitää olla. Se tekee toiminnasta ja koko kauppakamarin ajatusmaailmasta laajemman.

Kauppakamari on asiana hyvä. Se ajaa politiikan ulkopuolella yhteiskunnallisia asioita. Toki bisnekseen liittyviä asioita, mutta muutenkin. Se vaikuttaa moniin asioihin. Mun mielestä tarvittaisiin enemmänkin sellaisia toimijoita, joilla ei ole poliittista agendaa vaan yhteisen hyvän agenda.

Suosittelen kauppakamarin jäsenyyttä kaikille, jotka haluaa olla vaikuttamassa.

Loppu on sitten omasta aktiivisuudesta kiinni."