if (CookieConsent::check('Analytics')) { }

Ulkomaankaupan asiakirjat


vientiasiakirjat

Kauppakamarit myöntävät ja vahvistavat ulkomaankaupan asiakirjoja vientiä varten.

Vahvistuksella voidaan todentaa tietyn asiakirjan sisältö ja olemassaolo vahvistushetkellä. Asiakirjoissa esiintyvistä tiedoista on esitettävä selvitykset, joista kauppakamari voi vakuuttua tietojen oikeellisuudesta.

Kauppakamarin myöntämiä asiakirjoja ovat esim. Euroopan Unionin yleinen alkuperätodistus ja väliaikaisen viennin tulliasiakirja ATA carnet. Kauppakamareissa vahvistetaan mm. kauppalaskuja, hintalistoja sekä erilaisia todistuksia. Vahvistettavista asiakirjoista tulee jäädä kauppakamariin allekirjoitettu kopio.

Ulkomaankaupan asiakirjat vahvistetaan vientiasiakirjat.fi -palvelun kautta sähköisesti arkipäivinä klo 8–16.00 välisenä aikana. 

Vanhoista lomakkeista on luovuttu

Esipainettujen lomakkeiden käyttö on lopetettu ja asiakirjat voi tulostaa tavalliselle tulostuspaperille.

Käyttämättä jääneet lomakkeet tulee tuhota tietoturvallisesti käyttämällä tietoturvamateriaaleille tarkoitettua kierrätyspalvelua tai silppuamalla. Alkuperätodistuslomakkeet eivät sovellu tavanomaiseen paperikeräykseen.

Huomioittehan, että ns. märkäleimatut todistukset ovat noudettavissa Eagle-talon aulapalvelusta tilausta seuraavana päivänä lukuunottamatta perjantaita. 

Aulapalvelu on avoinna
Ma klo 8–16.00
Ti klo 12.30–1600
Ke klo 8–12.00
To klo 12.30–16.00
Osoite: Eagle-talo, Kyminlinnantie 6, Kotka.

Myös postitse lähetettäviin todistuksiin on syytä varata joitain ylimääräisiä postituspäiviä. Postitettavista todistuksista veloitetaan vahvistusmaksun lisäksi 5 euron postitusmaksu.

Tarvittaessa ota yhteyttä: kymichamber(at)kauppakamari.fi,  + 358 5 229 6100 tai + 358 440 296 113