Hyviä uutisia Kymenlaaksoon – vihdoinkin

Marika Kirjavainen, Kymenlaakson kauppakamari

Tervehdys lukijat!

Me kymenlaaksolaiset olemme kohtuullisen tyytyväisiä asuinpaikkaamme, vaikka paikallisissa toriparlamenteissa saattaa muuta kuullakin. Pitovoima on siis hyvällä tasolla. Vastaavasti maakuntamme ulkopuolella vahvuuksiamme ei vielä tunneta. Vetovoiman parantamisessa on siis vielä tekemistä. Kymenlaakson kauppakamari teetti maakunnastamme mainetutkimuksen kumppaneinaan Cursor, Kinno ja maakuntaliitto. Tulokset antavat suuntaa yhteisille jatkotoimenpiteille.

Syyskuun viikot ovat olleet yhtä jackpottien ja torjuntavoittojen sarjaa Kymenlaaksolle. Saimme vahvistuksen valtatie 15:n Kotka – Kouvola korjausinvestoinnin toteutumisesta, samoin valtatie 12:n Lahti – Kouvola osuudesta. Ratamon yöpäivystys jatkuu, Kotkan Satama Areenalla juhlittiin yrittäjyyttä yli 600 hengen kesken Yrittäjägaalassa. Kouvolassa järjestettiin korkeatasoinen kansainvälisestikin kiinnostava Turvallisuus konferenssi oheistapahtumineen, Sunilan tehtaan alueelle on tulossa uusi koelaitos. Kotkan-Haminan seutu (sisältää Pyhtään) nousee lokakuun alusta alkaen ns. I-tukialueeksi, Atnorthin datakeskushanke etenee Kouvolassa. Xamkin uusi kampus – Suomen upein sekä tekniikaltaan, että ulkoisesti – avattiin käyttöön Kotkan kantasatamassa.

Aihetta ylpeyteen ja tyytyväisyyteen siis löytyy. Hyviin fiiliksiin ei kuitenkaan saa tuudittautua, vaan saappaat on vedettävä takaisin jalkaan ja jatkettava tarpomista. Kymenlaaksolaiset toimijat ovat hienosti tiivistäneet yhteistyötä ja yhteistä edunvalvontaa ja tulokset alkavat näkyä. Sillä, kuka pallon lopulta potkaisi verkkoon, ei ole väliä. Pääasia, että potkimme kaikki samaa maalia kohti.

Tälläkin hetkellä on meneillään useita valtakunnallisia hankkeita ja selvityksiä, mm. teollisuuspoliittisen strategian valmistelu, Liikenne12 -päivitys, lentoliikennestrategian valmistelu, osaamiseen ja osaavaan työvoimaan liittyvät asiat, TE24-uudistus jne. Nämä kaikki ja monet muut asiat vaativat huomiota ja alueemme näkökulmaa.

Me kymenlaaksolaiset olemme laajasti verkostoituneita. Vaikutamme kukin omalla sarallamme ja käytämme osaamistamme ja kontaktejamme tavoitteiden saavuttamiseksi. Uskallan sanoa, että kaikilla lienee sama päämäärä, kuin mitä me kauppakamarissa olemme kirjoittaneet strategiaamme: Kymenlaakso on muuttovoittoinen, kasvava ja haluttu maakunta.

Iloa ja väriä syksyyn

Marika

Kategoriat:Pääkirjoitus