Kansainvälistymispalvelut

Palvelut

Kauppakamarin sähköisestä uutiskirjeestä saat ajankohtaista tietoa eri markkinoista kerran kuukaudessa.

Kauppakamarilla on paljon yrityksille hyödyllisiä kansainvälistymistilaisuuksia, webinaareja ja eri markkina-alueiden esittelyjä?

Tilaa tästä koulutus- ja tapahtumainfo, niin saat tietoa ja kutsuja.

Kauppakamarit ympäri Suomen auttavat ja rohkaisevat yrityksiä kansainvälistymään.

Kansainvälistymisen tueksi kauppakamarit tarjoavat ajantasaista tietoa eri markkina-alueista sekä kansainvälisten kauppakamarien tuen.

Yritysten kansainvälistä osaamista voi vahvistaa myös kauppakamarin kansainvälisyyskoulutuksissa ja -tilaisuuksissa sekä kauppakamarin välittämän ajankohtaisen markkinatiedon avulla kuukausittain jaettavissa sähköisissä uutiskirjeissä.

Hyödyllisiä linkkejä kansainvälistymiseen

Kansainvälinen kauppakamari ICC

Kansainvälinen kauppakamari ICC kokoaa yritykset ja kauppakamarit tekemään yhteistyötä ja vaikuttamaan kansainväliseen kauppaan. Keskuskauppakamarin yhteydessä toimivan ICC Suomen jäseniä ovat keskeiset suomalaiset kansainvälisen kaupan yritykset, palvelun tarjoajat ja järjestöt

Kauppayhdistykset

Keskuskauppakamari kehittää ja koordinoi 18. kahdenvälisen kauppakamarin toimintaa. Nämä FinnCham-verkostoon kuuluvat, Suomessa toimivat kauppayhdistykset verkottavat yrityksiä, tarjoavat ajankohtaista tietoa kohdemaasta sekä järjestävät seminaareja ja tapahtumia kansainvälistyneille ja kansainvälistymistä suunnitteleville jäsenyrityksilleen. Kauppayhdistysten tavoitteena on liiketoimintakontaktien luominen ja kriittisen markkinatiedon välittäminen vientijohtajille.

Enterprise Europe Network

Helsingin seudun kauppakamarissa toimivassa Enterprise Europe Network -palvelussa yrityksillä on mahdollisuus tehdä asiakas- ja kumppanihakuja sekä hyötyä erilaisista EU-kansainvälistymishankkeista.

FinnCham

Suomalaisyritysten yli 60 maahan perustamat kahdenväliset kauppayhdistykset, kauppakamarit ja killat tukevat ja vahvistavat omalta osaltaan suomalaisten yritysten kansainvälistymistä ja vientiponnisteluja. Keskuskauppakamari on koonnut nämä yhteiseen FinnCham-verkostoon. Ne tekevät kohdemaissa yhteistyötä Team Finlandin eli suurlähetystöjen, ministeriöiden ja muiden kansainvälistymistä edistävien organisaatioiden kanssa 

AHK

Keskuskauppakamarin ja Saksan teollisuus- ja kauppakamarin DIHK:n yhteistyösopimus takaa suomalaisille AHK-palvelut samoilla ehdoilla ja hinnoilla kuin saksalaisille yritysasiakkaille. AHK-verkosto on harkinnanarvoinen ja erilainen vaihtoehto markkinoille menoon.

Team Finland

Team Finland on yrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto, jonka ytimen muodostavat Business Finland, Finnvera, Finnfund, Finnpartnership, Teollisuussijoitus, ELY-keskukset ja TE-toimistot sekä ulkoministeriö lähetystö- ja kunniakonsuliverkostoineen.

Suomalais-ruotsalainen kauppakamari

Suomalais-ruotsalainen kauppakamari (FINSVE) auttaa erityisesti pk-yrityksiä aloittamaan liiketoimintaansa Ruotsin markkinoilla

EastCham

EastCham Finland on asiantuntija- ja edunvalvontaorganisaatio. Osana Team Finland -verkostoa se tuottaa kansainvälistymispalveluita kaikille suomalaisille yrityksille. EastCham tukee suomalaisten yritysten liiketoimintaa Keski-Aasian ja Etelä-Kaukasian markkinoilla sekä valmistautuu Ukrainan uudelleenrakentamiseen yhdessä yritysten kanssa. Lisäksi EastCham tekee pakoteneuvontaa

Saksalais-Suomalainen kauppakamari

Kaikki palvelut Saksan ja maailman markkinoille menoon kustannustehokkaasti ja asiantuntevasti. Ajankohtaiset talousuutiset, ulkomaankaupan tilastotietoa, markkinatietoa ja uutisia verkostosta.