Tutkinnot ja kokeet

Kauppakamarin tutkinnot ja kokeet

Kauppakamari järjestää vuosittain useita ammattitutkintoja ja kokeita.

LKV laillistettu kiinteistönvälittäjä

Laillistettu kiinteistönvälittäjä LKV on henkilö, joka on läpäissyt hyväksytysti Keskuskauppakamarin välittäjäkoelautakunnan järjestämän kirjallisen LKV-kokeen..

LVV laillistettu vuokranvälittäjä

Laillistettu vuokrahuoneiston välittäjä LVV on henkilö, joka on läpäissyt hyväksytysti Keskuskauppakamarin välittäjäkoelautakunnan järjestämän kirjallisen LVV-kokeen.

AKA auktorisoitu kiinteistönarvioija

AKA on Keskuskauppakamarin kiinteistönarviointilautakunnan hyväksymä asiantuntija. AKA-arvioija tekee puolueetonta ja asiantuntevaa arviota esimerkiksi vaativimpien kiinteistökauppojen yhteydessä, vakuusarvioinneissa, tilinpäätöksissä, vuokrauksissa, osituksen ja perinnönjaon yhteydessä sekä riitatilanteissa

KHK Keskuskauppakamarin hyväksymä kiinteistönarvioija

Kiinteistörahastolaissa, arvopaperimarkkinalaissa, sijoitusrahastolaissa ja kiinnitysluottopankkitoiminnasta annetussa laissa on mainittu ne tilanteet, jolloin on käytettävä KHK-arvioitsijaa tai perusteltava muunlainen menettely.

HHJ Hyväksytty hallituksen jäsen

Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ) -koulutusohjelma aktivoi ja kehittää hallitusten jäsenten valmiuksia ja hallituksen työskentelyä. Samalla se tukee PK-yritysten kasvua ja kilpailukykyä.

HTT tavarantarkastaja

HTT-tavarantarkastajat ovat alansa parhaita HTT-tavarantarkastajat ovat puolueettomia asiantuntijoita, jotka suorittavat palvelun tai tavaran teknisen tarkastuksen ja laativat ammattitaitonsa perusteella tarkastuskertomuksen eli kirjallisen ja perustellun näkemyksenä asiassa.