Ennakointi

Ennakointi on varautumista tulevaisuuteen, eri skenaarioiden hahmottamista ja tiedon hankintaa.

Jotta yritykset saavat ennusteita ja ennakointimalleja omia skenaarioitaan varten, ovat Kymenlaakson eri toimijat mm. kauppakamari koonneet maakunnalliset Ennakointiryhmän ja Ennakointinyrkin.

Jäseninä ovat Aluehallintovirasto, Cursor, Harjun Oppimiskeskus, Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu XAMK, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Kaakkois-Suomen TE-toimisto, Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä EKAMI, Kotkan kaupunki, Kouvola Innovation, Kouvolan ammattiopisto Eduko, Kymenlaakson kauppakamari, Kymenlaakson kesäyliopisto, Kymenlaakson liitto, Kymen Yrittäjät sekä työntekijäjärjestöt

Yhdessä koottu ennakointisivusto toimii kaikkien Kymenlaakson ennakointitiedosta kiinnostuneiden yhteisenä tietoalustana, josta tietoa on saatavana kootusti.

Tavoitteena on tarjota lähtökohtia maakunnan eri toimijoiden niin strategiselle kuin toimenpidesuunnittelullekin ja näin tehostaa suunnittelua yhteiseltä tietopohjalta.

Ennakointityössämme hyödynnämme hankkeita ja eri organisaatioiden keräämää tietoa – kaikki tiedot löytyvät keskitetysti samalta sivustolta.

Yhteistyössä teemme Kymenlaaksosta elinvoimaisen ja vetovoimaisen maakunnan

KYMENLAAKSON ENNAKOINNIN VISIO

Katsomme tulevaisuuteen!

Ennakoimme yhteistyössä osaamistarpeita vetovoimaisen ja elinvoimaisen Kymenlaakson vahvistamiseksi.