Neuvonta


KORONANEUVONTA

Kauppakamarin asiantuntijat vastaavat koronan aiheuttamiin työsuhde- ja lakikysymyksiin kauppakamarin jäsenyrityksille. 

Löydät kauppakamarin asiantuntijat tältä sivulta.

Neuvoja ja ohjeita koronan aiheuttamiin kysymyksiin.

Kouvola Innovationin yritysneuvonta 

Cursorin yritysneuvonta

 Yhteydenottolomake

Muut neuvontapalvelut

Tarvitsetko tietoa verotuksesta, taloushallinnosta, työsuhteista tai yrityksen kauppasopimuksista?

Ota tällöin yhteyttä kauppakamarin lakimiehiin tai asiantuntijoihin. Palvelu on maksuton, ainoastaan jäsenille tarkoitettu jäsenetu.

Haluatko tietää enemmän Euroopan unioniin liittyvistä kysymyksistä?

Kansainvälisissä asioissa sinua opastaa Enterprise Europe Network. Palvelu on maksuton, ainoastaan jäsenille tarkoitettu jäsenetu.

Kymenlaakson alueella toimivat HTT-tavarantarkastajat

HTT (hyväksytty tavarantarkastaja) on puolueeton asiantuntija, joka saamansa toimeksiannon perusteella suorittaa tarkastuskohteessa teknisluontoisen tarkastuksen ja antaa sen perusteella määrämuotoisen lausunnon, tarkastuskertomuksen.

Kaikki Suomessa toimivat tavarantarkastajat löytyvät Keskuskauppakamarin ylläpitämästä rekisteristä. Kymenlaakson HTT-tavarantarkastajat löydät viereisestä valikosta.

Tavarantarkastajilta edellytetään kokemusta, ammattitaitoa ja HTT-kokeen läpäisyä. 

Tavarantarkastajat ovat itsenäisiä toimijoita, ja tavarantarkastus on asiakkaan ja tavarantarkastajan välinen, siksi kauppakamari ei tiedä tavarantarkastajien tuntiveloitushintoja. Tarkemmat tiedot maksuista ja tavarantarkastajan tilaamisesta avautuvat viereisestä valikosta.

AKA-kiinteistönarvointi

Auktorisoidut kiinteistöarvioijat (AKA) edustavat alansa parasta osaamista. Heidän tehtävänsä on puolueettomasti arvioida kiinteistön arvo. 

Suomessa toimii noin 200 AKA:a, jotka arvioivat vuosittain useita tuhansia kiinteistöjä. AKA-asiantuntemus on varmistettu kokeella, jonka läpäiseminen edellyttää alan syvällistä osaamista ja kokemusta. Toimintaa ja ammattitaidon ylläpitämistä valvoo Keskuskauppakamarin kiinteistönarviointilautakunta, joka myös käsittelee toiminnasta tehdyt valitukset.