Hind nousi kauppakamarien kansainvälisen verkoston kautta pelialan vaikuttajaksi

Johanna Niemistö, Helsingin seudun kauppakamari

Hind Toufga sai uuden suunnan yrityskontaktimatkan avulla. Matkan innoittamana Hind muuttui UX-suunnittelijasta pelivaikuttajaksi, puhujaksi ja yhteisöviestinnän asiantuntijaksi.

Hind Toufga innostui teini-ikäisenä Libyassa peleistä ja pelaamisesta. Vaikka yhteiskunta ei tukenutkaan Hindiä, hän seurasi kiinnostuksen kohteitaan.

Myöhemmin Hind pakeni Libyan sotaa ja päätyi Ruotsiin, jossa hän kerrytti sekä UX-suunnittelu- että pelikehitysosaamista ja päätyi asuinpaikallaan Sundvallissa paikalliseen pelialan yritysten klusteriin Mid Sweden Gamesiin.

Korona-aikana Hind perusti yrityksen, Julicia Studiosin, joka tuottaa digitaalista sisältöä ja konsultointipalveluita asiakkaille, jotka hyödyntävät pelillistettyä sisältöä markkinointiin, viihteeseen, viestintään ja koulutukseen.

Toissa kesänä Hind osallistui EEN-yrityskontaktimatkalle Helsinkiin. Suomalaisen elinvoimaisen peliyhteisön innovatiivisen hengen innoittamana Hind ymmärsi, mitkä ovat hänen vahvuutensa, ja missä hän on erityisen hyvä.

Matkan suunnittelivat Heli Blomberg EEN Mitt Sundsvallista ja Johanna Niemistö Helsingin seudun kauppakamarin EEN-yksiköstä. Matkaan sisältyi koulutusta, useita yritysvierailuja, ja tapaamisia sijoittajien, toimialajärjestöjen ja peliyhtiöiden kanssa. Yrityskontaktimatkat ovat yksi Enterprise Europe Networkin palveluista yritysten verkottamiseen.

Matkan innoittamana Hind muuttui UX-suunnittelijasta pelivaikuttajaksi, puhujaksi ja yhteisöviestinnän asiantuntijaksi. Hän alkoi hyödyntää kulttuuriperspektiiviänsä, kansainvälistä kokemustansa ja tasoittaakseen tietä naisille peliteollisuudessa. Kahden pienen lapsen yksinhuoltajana Hind on ylpeä taustastaan pelikehittäjänä Pohjois-Afrikasta. Vaikka naiset ovat aliedustettuina pelialalla, Hind pyrkii olemaan kansainvälinen roolimalli alasta kiinnostuneille tytöille ja naisille.

Hind valittiin Ruotsin edustajaksi Women in Games -organisaatioon, joka tukee naisia e-urheilussa, pelaamisessa ja pelialalla. Hind työskentelee nykyään Triolith Games AB:n yhteisöpäällikkönä ja Nordic Games EMEA:lle kansainvälisten maadelegaatioiden yhteyshenkilönä.

EEN:n avulla Hind on rakentanut verkostoja ja onnistunut yhdistämään peliyhteisöjä yli maiden rajojen. Yrityskontaktimatkalla Helsinkiin hän oppi hyviä tapoja toimia yhdessä suomalaisten pelialan edustajien kanssa, ja se auttoi häntä toimimaan myös muiden maiden pelialan osaajien kanssa.

Hind kokee, että hänen EEN:ltä saamansa palvelut ovat auttaneet häntä tulemaan paremmaksi yrittäjäksi ja luomaan laajemman verkoston.

EEN:n luovien alojen yrityskontaktimatkat

Enterprise Europe Network on maksuttomia kansainvälistymispalveluita pk-yrityksille tarjoava verkosto, jolla on asiantuntijoita yli 50 maassa ympäri maailman

EEn-tiimit Ruotsissa ja Suomessa loivat konseptin luovien alojen yrityskontaktimatkoille.

Ohjelmassa on kolme osaa:

  • brändäykseen liittyvä työpaja ja pitching-harjoittelu ennen matkaa,
  • yrityskontaktimatka ja b2b-tapaamiset,
  • yritysten tulosten seuranta ja kestävän kehityksen koulutus matkan jälkeen.

Lisää tietoa EEN:sta

Ota yhteyttä:

Johanna Niemistö
asiantuntija
+358 50 3437108
johanna.niemisto@chamber.fi
Helsingin seudun kauppakamari / Enterprise Europe Network Finland


Kategoriat:Kansainvälistyminen, TIETOTEKNIIKKA, TEKOÄLY, ICT