Laskuri, jolla yritys voi laskea verokädenjälkensä

Verokädenjäljellä tarkoitetaan yrityksen maksamien ja tilittämien verojen ja veronluonteisten maksujen kokonaissummaa. Laskurin avulla yritys voi laskea itse oman yrityksensä verokädenjäljen.

Verokädenjälkilaskurin tarkoituksena on tuoda näkyväksi yritysten elintärkeä rooli hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseksi ja julkisten palveluiden rahoittamiseksi.

”Verokädenjäljellä tarkoitetaan yrityksen maksamien ja tilittämien verojen ja veronluonteisten maksujen kokonaissummaa. Aikaisemmin olemme käyttäneet termiä verojalanjälki, mutta kädenjälki kuvaa paremmin yritysten aktiivista roolia verovirtojen luomisessa sekä lakisääteisten ennakonpidätys- ja tilittämisvelvollisuuksien hoitamisessa”, sanoo Keskuskauppakamarin johtava veroasiantuntija Tomi Viitala.

Viitalan mukaan verotuksesta puhuttaessa painopisteen tulisi siirtyä yhä vahvemmin keskusteluun siitä, miten verotulot julkisten palveluiden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi syntyvät ja mitä ne mahdollistavat.

”Ei ole yhdentekevää, miten yrityksistä ja niiden luomasta hyvinvoinnista yhteiskunnassa puhutaan. Miljonäärien määrän päivittelystä on aika siirtyä keskustelemaan siitä, mitä verotulot todellisuudessa Suomessa mahdollistavat. Mitä enemmän meillä on menestyviä yrityksiä ja hyvätuloisia ihmisiä, sitä paremmin menee myös yhteiskunnalla”, sanoo Viitala.

Verokädenjälkilaskuri

Tomi Viitala
Johtava veroasiantuntija
+358 45 7731 2025

Kategoriat:Verot
Suuri veroselvitys 2023

Suuri veroselvitys 2023