Tenavakerhon vetäjästä hotellinjohtajaksi Egyptiin. Kati Paasi on Kymenlaakson matkailun puolestapuhuja.

Kati Paasi, Business Finland

Työ on kuljettanut Visit Finlandin kehitysjohtaja Kati Paasia Aurinkomatkojen Tenavakerhosta matkailualan johtotehtäviin Egyptiin ja Lähi-Itään. Katin sydämen asiana on Kymenlaakson matkailun kehittäminen, jota hän tekee muun muassa Kymenlaakson kauppakamarin matkailuvaliokunnassa.

Ensimmäinen vakituinen työpaikkani oli Aurinkomatkojen palveluksessa. Aloitin 21-vuotiaana Gran Canarialla, jossa vetovastuullani oli Puerto Ricon Tenavakerho. Ohjelmassa oli kerhopäiviä, uintia ja retkiä 4-12 -vuotiaille.

Urani Aurinkomatkoilla jatkui muissakin kohteissa, työskentelin matkaoppaana muun muassa Israelissa, Thaimaassa ja Italiassa sekä kohdepäällikkönä muun muassa Kreikassa, Egyptissä ja Välimeren risteilyillä.

Kahdeksan vuoden kohteissa työskentelyn jälkeen siirryin pääkonttorille ja työskentelin tuotanto-osastolla. Vastasin matkojen tuotannosta niin Kiinassa, Intiassa, Lähi-idän maissa, Etelä-Afrikassa, Kreikassa kuin Espanjassakin.

Merkittävin askel työurallani oli, kun jätin Aurinkomatkat 12 vuoden työsuhteen jälkeen ja hyppäsin hotellinjohtajaksi Egyptiin Sharm el Sheikhin lomakohteeseen. Jos olisin etukäteen tiennyt, mitä kaikkea tämä askel tuo tullessaan, olisin varmasti jänistänyt. Uskalias hyppy Egyptiin avasi oven uuteen ajanjaksoon elämässäni, jonka aikana laajensin osaamistani ja kasvoin ihmisenä. Opin hotellinjohtajana Egyptissä paljon niin ihmisten johtamisesta, tuloksen tekemisestä kuin elämän arvaamattomuudestakin.

Työskentelin Egyptissä myös arabikevään ja vallankumouksen aikaan. Sen jälkeen urani jatkui Maltalla ja Arabiemiirikunnissa muun muassa matkailun kehittämisen ja markkinoinnin parissa ja yhden maailman suurimpiin kuuluvan matkailuyrityksen kaupallisena johtajana ja yksikön toimitusjohtajana.

Ennen nykyistä työtäni Visit Finlandilla työskentelin Kotka-Haminan kehittämisyhtiö Cursorin palveluksessa matkailujohtajana. Tehtävääni kuului Cursorin matkailutyön organisoiminen vastaamaan paremmin alueellisia matkailun kehittämisen, myynnin edistämisen ja matkakohteen tunnettuuden edistämisen tarpeita.

Matkailu on Kymenlaakson alueella vielä pientä, mutta se on potentiaalinen toimiala, jonka kestävää kasvua tulee mielestäni systemaattisesti ja fokusoiduin toimenpitein tavoitella. Matkailutoimiala tuottaa alueellemme lisäarvoa monella tavalla ja myös välilliset hyödyt on hyvä tunnistaa. Suurin pullonkaula meillä on edelleen vähäinen majoituskapasiteetti.

Olen intohimoinen matkailun kehittämisen puolestapuhuja ja koen vahvaa rakkautta omaa kotiseutuani kohtaan.

Tällä hetkellä työskentelen Business Finlandin palveluksessa, Visit Finlandilla kehitysjohtajana. Työni on asiantuntijoiden johtamista. Tavoittelemme kestävää kasvua Suomelle. Business Finland on mielenkiintoinen näköalapaikka ja on motivoivaa tehdä merkittävää työtä, varsinkin kun sitä voi tehdä Suomelle.

Kategoriat:Kansainvälistyminen, Matkailu