Kauppakamarin syyskokous pidettiin Haminassa

Jyri Kylmälä onnittelee Juha Klamia
Jyri Kylmälä onnittelee Juha Klamia tämän pitkästä työstä Kymenlaakson kauppakamarin luottamustehtävissä.

Syyskokouksessa päätettiin ensi vuoden toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta sekä tehtiin henkilövalintoja toimintavuodelle 2024.

Marsalkka Mannerheim ja Kadettikoulun entiset johtajat katselivat seiniltä, kun Kymenlaakson kauppakamarin jäsenet olivat kokoontuneet sääntömääräiseen syyskokoukseen Haminan entiselle varuskuntakerholle perjantaina 1.12.

Kokouksen puheenjohtajana toimi kauppakamarin varapuheenjohtaja Jyri Kylmälä, UPM-Kymmene, varsinaisen puheenjohtajan Mari Kainiemen sairastuttua.

Tilaisuuden aluksi toimitusjohtaja Marika Kirjavainen piti ajankohtaiskatsauksen, jossa hän käsitteli syksyn tapahtumia niin maailmalla, Euroopassa kuin Suomessakin. 

Henkilövalintoja vuodelle 2024

Nimitysvaliokunta oli tehnyt esityksen Kymenlaakson kauppakamarin hallituksen ja valiokuntien sekä Keskuskauppakamarin valtuuskuntaan nimitettävistä henkilöistä.

Kymenlaakson kauppakamarin puheenjohtajisto jatkaa entisessä kokoonpanossaan; puheenjohtajana toimitusjohtaja Mari Kainiemi, Danisco Sweeteners. Varapuheenjohtajina jatkavat Jari Koistinen Kauppakeskus Veturi, Harri Miettinen KSO ja Jyri Kylmälä UPM-Kymmene Oyj.

Hallitukseen valittiin uusiksi jäseniksi 1.1.2024 alkaen hallituksen puheenjohtaja Heikki Koho, Varte Oy ja toimitusjohtaja Sami Markkanen, Kotkan Energia Oy.

Hallituksen jäsenyys päättyy vuoden vaihteessa kahdella henkilöllä. Pitkään kauppakamarin hallituksessa toiminut Juha Klami, Rakennuspartio Oy, lopettaa luottamustehtävissä. Tehtaanjohtaja Timo Tidenberg Stora Enson Sunilan tehtailta ei ollut enää tehtaan lopetettua toimintansa käytettävissä hallituksen jäseneksi. Tidenberg oli toiminut myös teollisuusvaliokunnan puheenjohtajana.

Kauppakamarissa toimii neljä valiokuntaa, joista teollisuuden alan valiokunnan uutena puheenjohtajana aloittaa suunnittelu- ja projektipäällikkö Jani Rautkoski, Kotkan Energia Oy.

Keskuskauppakamarin valtuuskuntaan valittiin Kymenlaakson kauppakamarin edustajiksi puheenjohtajisto sekä kaupallinen johtaja Eija Rossi HaminaKotka Satama Oy:stä ja toimitusjohtaja Juha Korhonen Kymenlaakson Osuuspankista.

Keskuskauppakamari myönsi luottamushenkilöille ansiomerkkejä kiitokseksi pitkästä ja ansiokkaasta luottamushenkilötoiminnasta ja työstä elinkeinoelämän hyväksi. Ansiomerkit luovutettiin syyskokouksen yhteydessä.

20 vuoden ansiomerkki: myyntijohtaja Jarkko Mikkola, Kaakon Viestintä Oy

Jarkko Mikkolan luottamushenkilöura Kymenlaakson kauppakamarissa on kestänyt jo 21 vuotta. Hän on toiminut kaupan alan valiokunnan jäsenenä vuosina 2001–2018 ja uudestaan vuodesta 2022 alkaen. Kouvolan seudun kauppakamariosaston hallitukseen Mikkola on kuulunut vuodet 2015–2019. Hän on osallistunut aktiivisesti kauppakamarin toimintaan ja ollut vaikuttamassa alueen ja yritysten toimintaedellytysten kehittymiseen.

20 vuoden ansiomerkki: toimitusjohtaja Janne Sundqvist: Mailia Oy

Janne Sundqvist on toiminut luottamushenkilönä Kymenlaakson kauppakamarin kaupan alan valiokunnassa vuosina 2004–2018 ja logistiikan alan valiokunnassa vuodesta 2019. Hän on osallistunut aktiivisesti valiokuntien toimintaan ja ollut vaikuttamassa alueen sekä kaupan ja logistiikan alojen yritysten toimintaedellytysten paranemiseen.

20 vuoden ansiomerkki: toimitusjohtaja Elina Multanen, Finnhub Oy

Elina Multasen kauppakamariura on alkanut vuonna 1999 hänen toimiessa Kymenlaakson kauppakamarin Straightway-projektin projektisihteerinä. Vuodet 2004-2021 Multanen toimi aktiivisesti kauppakamarin logistiikkavaliokunnassa. Hän on tuonut kauppakamarin luottamustehtävissään aktiivisesti esille liikenne- ja logistiikka-alan kehittämiskohteita.

20 vuoden ansiomerkki: toimitusjohtaja Eeva-Maija Koponen, Kaakkois-Suomen Kuljetusyrittäjät ry

Toimitusjohtaja Eeva-Maija Koponen on ollut Kymenlaakson kauppakamarin logistiikkavaliokunnan jäsen vuodesta 2001 alkaen. Kaakkois-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:n toimitusjohtajana Koponen on tuonut kauppakamarin luottamustehtävissään esille tieliikenteen kehittämiskohteita ja ollut aktiivisesti edistämässä toimialueensa yrittäjien toimintaedellytyksiä.

15 vuoden ansiomerkki: toimitusjohtaja Pekka Helynranta, Ahlström Glassfibre Oy

Toimitusjohtaja Pekka Helynranta on toiminut luottamushenkilönä Kymenlaakson kauppakamarin teollisuuden alan valiokunnassa vuodesta 2009 lähtien. Hän on osallistunut aktiivisesti valiokunnan toimintaan ja ollut vaikuttamassa alueen ja teollisuuden alan yritysten toimintaedellytysten paranemiseen.

15 vuoden ansiomerkki: hallintojohtaja Kati Landen, Nosto ja Kuljetus S. Lehtinen Oy

Hallintojohtaja Kati Landenin luottamushenkilöura Kymenlaakson kauppakamarissa on alkanut vuonna 2009. Hän on toiminut aktiivisena jäsenenä teollisuuden alan valiokunnassa vuosina 2009–2015 ja 2020–2021, kansainvälistymis- ja kasvuvaliokunnassa vuosina 2016–2019 sekä logistiikan alan valiokunnassa vuodesta 2022 lähtien. Hän on osallistunut aktiivisesti valiokuntien toimintaan ja ollut vaikuttamassa alueen ja yritysten toimintaedellytysten paranemiseen.

Ajankohtaiskatsaukset akkuteollisuudesta  

Varsinaisen kokouksen jälkeen Suomen Malminjalostus Oy:n toimitusjohtaja Vesa Koivisto kertoi Haminaan ja Kotkaan suunnitteilla olevan akkuteollisuuden investoinnin vaiheista ja nykytilasta.

Cursor Oy:n toimitusjohtaja David Lindström kiitti Koivistoa positiivisesta vireestä, jota akkuteollisuuden uudet investointisuunnitelmat ovat vahvasti alueelle virittäneet.


Kategoriat:Jäsentilaisuudet, Yritykset