Kauppakamari tarjoaa väylän Saksan markkinoille

Saksalais-Suomalainen Kauppakamari edistää nimensä mukaisesti Saksan ja Suomen välisiä taloussuhteita. Ensisijainen tehtävämme on auttaa alulle uutta liiketoimintaa saksalaisten ja suomalaisten yritysten välillä tarjoamalla räätälöityjä palveluja.

Esimerkkejä palveluistamme ovat markkinamahdollisuuksien ja yhteistyökumppanien kartoittaminen Saksassa, vienninedistämismatkojen järjestäminen ja saksalaisten yhteen saattaminen suomalaisten startupien kanssa. Lisäksi tarjoamme mm. taloushallinnon palveluita, juridista neuvontaa ja Business Culture -koulutusta.

Tiimimme koostuu 31 asiantuntijasta, ja toimistomme sijaitsee Helsingin keskustassa Senaatintorin kulmalla.

Meillä on noin 650 jäsenyritystä, joiden toiminnot kattavat noin 70 prosenttia Suomen ja Saksan välisestä kaupasta. Tarjoamme tietenkin jäsenillemme myös lukuisia jäsenetuja. Jäsenpalveluiden lisäksi palvelemme vuosittain yli 500 asiakasta.

Järjestämme vuosittain yli 50 erilaista tapahtumaa, kuten verkostoitumis- ja koulutustilaisuuksia, B2B-tapaamisia, työpajoja, seminaareja ja muita tapahtumia.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa: 
Verkkosivut: https://ahkfinnland.de/fi

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/ahkfinnland
Facebook: https://www.facebook.com/AHKFinnland/
Instagram: https://www.instagram.com/ahkfinnland/
X: https://twitter.com/AHKsuomi

Maailman suurimpia vienninedistämisverkostoja

Saksalais-Suomalainen Kauppakamari on osa Saksan kauppakamarien globaalia ulkomaanverkostoa (saks. Auslandshandelskammer, AHK), joka on yksi maailman suurimmista vienninedistämisen organisaatioista. Sen sanotaan olevan Saksan vahvan viennin salaisuus: Saksalla on 150 AHK-toimipistettä 93 maassa, ja niiden yli 2 000 asiantuntijaa ovat hyvin verkostoituneita paikallisen elinkeinoelämän kanssa. Kauppakamareilla on kaikkiaan yli 47 000 jäsenyritystä.

Meidän kauttamme pääsee maailmalle

Verkostomme avulla saatamme suomalaisyrityksiä myös muualle maailmalle, vaikkapa Espanjaan tai Vietnamiin. Saksan kauppakamarit eri puolilla maailmaa ovat auttaneet jo monia suomalaisyrityksiä kasvamaan globaaleilla markkinoilla.

Konkreettista apua – näin se toimii

Me järjestämme etätapaamisen suomalaisyrityksen ja kohdemaan kauppakamarin asiantuntijoiden kanssa. Tapaamisessa arvioidaan yrityksen markkinapotentiaali kyseisessä maassa ja käydään tarkemmin läpi yrityksen tarpeita, tavoitteita sekä markkinoillemenostrategiaa. Jos markkinapotentiaali on olemassa, yritykselle tehdään ehdotus seuraavista askelmerkeistä, ja hanke käynnistyy. Paikallinen kauppakamari voi esimerkiksi auttaa yritystä tunnistamaan mahdolliset kumppanit kyseisillä markkinoilla, tehdä markkina- ja kilpailija-analyysin sekä sopia neuvottelut potentiaalisten asiakkaiden ja liikekumppaneiden kanssa.

AHK-verkosto:

https://www.ahk.de/en/

Saksan teollisuus- ja kauppakamarien keskusjärjestö DIHK (saks. Deutsche Industrie- und Handelskammer) koordinoi ja kehittää jatkuvasti Saksan kauppakamarien globaalia ulkomaanverkostoa. Kauppakamarit saavat rahoituksensa Saksan talous- ja ilmastoministeriöltä (saks. Bundesministerium für Wirtschaft und Klimaschutz).

Kauppakamarit ovat tiiviissä yhteistyössä Saksan teollisuus- ja kauppakamarien (IHK) kanssa. Saksassa on kaikkiaan 79 kauppakamaria, ja niihin kuuluu yli 3,6 miljoonaa yritystä, sillä niihin kuuluminen on lakisääteistä.

IHK-verkosto:
https://www.ihk.de/

DIHK:
https://www.dihk.de/de

Kategoriat:Kansainvälistyminen, Kauppa, Yritykset