Kehysriihen päätös yöpäivystyksen lopettamisesta Kouvolassa on takaisku koko Kymenlaaksolle

Kymenlaakson kauppakamari pitää hallituksen esitystä Kouvola yöpäivystyksen lakkauttamisesta ikävänä takaiskuna koko maakunnalle.

Sairaala- ja päivystysverkon tulevaisuus ratkaistiin kehysriihessä. Yöpäivystys lakkaa Kouvolassa viimeistään 31.12.2025. 

Kymenlaakson kauppakamari pitää hallituksen esitystä Kouvola yöpäivystyksen lakkauttamisesta ikävänä takaiskuna koko maakunnalle.

– Kaakkois-Suomeen tarvittaisiin pikemminkin lisää panostuksia kuin heikennyksia edelleen, toteaa Kymenlaakson kauppakamarin toimitusjohtaja Marika Kirjavainen.

Välittömien seurausten lisäksi yöpäivystyksen lakkauttaminen on signaali alueen palvelutason heikentymisestä. Hyvinvointipalveluilla on suuri merkitys veto- ja pitovoimaan. Alueen maine vaikuttaa niin kotimaisten kuin ulkomaisten sijoittajien investointihalukkuuteen.

Yritykset ja työllistävät organisaatiot tarvitsevat osaavaa työvoimaa ja palveluita työntekijöilleen. Sosiaali- ja terveyspalveluiden karsimisen myötä yrityksien osaavan työvoiman saanti vaikeutuu, ja muuttoliike ehtyy. Kauppakamari painottaa, että sote-alan työvoiman arvioinnissa paras tieto on hyvinvointialueella.

Kauppakamari pitää merkittävänä puutteena, että Kouvolan yöpäivystyksen lakkauttamisen perusteluista puuttuvat euromääräiset vaikutusarviot. Merkittävää hyötynäkökulmaa ei kauppakamarin näkemyksen mukaan päätöksestä löydy.

Kategoriat:Kymenlaakso, Sosiaali- ja terveydenhuolto