Kohoalla positiivinen liiketulos viime vuonna

Synergiakeskus Kohoa Oy:n liikevaihto kasvoi merkittävästi ja liiketulos nousi positiiviseksi viime vuonna, kun toiminta käynnistyi uudistetuissa tiloissa Kävelykatu Manskilla.

Kohoan liikevaihto lähes kuusinkertaistui 718 000 euroon vuonna 2023. Vuonna 2022 liikevaihto oli 127 000 euroa. Liikevaihdon kasvu oli vahvaa, koska yhtiön toiminta laajeni huomattavasti maalis-huhtikuun vaihteessa laajan kiinteistöremontin valmistuttua, kertoo Synergiakeskus Kohoa Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jari Jaakkola.

Hän arvioi, että yhtiön liikevaihto kasvaa tänä vuonna edelleen.

Yhtiön liikevoitto nousi 73 000 euroon (-79 000 euroa), ja oli 10,2 prosenttia liikevaihdosta. Tilikauden nettotulos parani, mutta oli edelleen 63 000 euroa tappiollinen (-80 000 euroa), johtuen kasvaneista rahoituskuluista.

Kohoa Synergiakeskuksen varsinainen toiminta käynnistyi viime vuonna, kun laaja joukko organisaatioita ja yrityksiä muutti Kouvolan ydinkeskustassa sijaitsevaan kiinteistöön

Kohoa Synergiakeskus tiedotti helmikuussa, että yhtiötä käynnistysvaiheessa johtaneen toimitusjohtaja Jenni Liikkasen työsopimus päättyy huhtikuussa. Kohoan operatiivinen toiminta jatkuu toistaiseksi hallituksen johdolla, eikä yhtiö tässä vaiheessa käynnistä uuden toimitusjohtajan hakua. Kohoan päivittäisiä asioita hoitaa yhteisömanageri Heli Vartiainen.

Kohoa on aktiivisella yhteisön rakentamistyöllä vahvistanut paikallisten oppilaitosten ja yritysten verkostoja. Yhteistyö ja yhteiset projektit ovat kuluvan vuoden aikana lisääntyneet huomattavasti, ja useat yhteisön jäsenistä ovat laajentaneet toimintaansa.

Kohoa Synergiakeskukseen ovat sijoittuneet muun muassa Kymenlaakson kauppakamarin Kouvolan toimisto, LUT-yliopiston Kouvolan yksikkö, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk, Eduko, Kouvolan Rautatie- ja Aikuiskoulutus Oy KRAO, Kouvola Innovation, Kymen Yrittäjät, Kouvolan Ydinkeskusta ry, Kela, Maahanmuuttokeskus Moona sekä useita yrityksiä. Talossa on tarjolla tapahtumatiloja sekä kokous- ja neuvottelutiloja. Co-working -monitoimitila mahdollistaa ryhmätyöskentelyn, yritysten työskentelyn, opiskelun sekä tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämisen. Suurella Synergiafoorumilla järjestettävät tilaisuudet mahdollistavat jopa 200 ihmisen osallistumisen.

Kohoa Synergiakeskus on paikallisten yrittäjien, elinkeinoelämän järjestöjen ja Kouvola Innovation Oy:n yhdessä perustama alusta yhteistyölle, tapahtumille ja verkostoitumiselle. Kohoan toimitaloon on sijoittunut aktiivisten toimijoiden palveluverkosto, joka tukee yrityksiä, yritysten kasvua, kansainvälistymistä ja verkostoitumista.

Kategoriat:Yritykset